021 9247

Număr cu tarif normal

București atractii

Case Memoriale din București

Bucureștiul poate fi considerat o mare enciclopedie culturală a României. Pe străzile din București există multe case memoriale care așteaptă cu nerăbdare să-și spună poveștile intrigante.

Multe personalități valoroase din literatura română, politică sau artă, au locuit în „Micul Paris” în perioada interbelică. Figuri precum Liviu Rebreanu, George Enescu, Tudor Arghezi și mulți alții și-au desfășurat activitatea în capitală, ale căror opere au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturală și socială a Bucureștiului.

01 Casa Memorială „George Enescu”

O componentă a patrimoniului cultural dedicat marelui compozitor român, care a câștigat inimile străinilor și românilor, este Casa Memorială „George Enescu”. Cunoscută și ca Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei, soția sa Maria Tescanu Rosetti, pentru a-i comemora arta muzicală și viața sa, a transformat palatul într-o casă memorială dedicată lui.

Pentru început arhitectura clădirii este un exemplu perfect de arhitectură ecletică cu elemente Art Nouveau și neobraoc. În interior sunt expuse obiecte personale, fotografii, partituri și intrumente muzicale în camerele în care George Enescu a locuit și a compus melodii. Cu contribuțiile sale esențiale în muzica românească și internațională, casa reflectă autentic viața și cariera artistului român.

02 Casa Memorială „Tudor Arghezi”

Casa Memorială „Tudor Arghezi”, recunoscută ca „Mărțisor”, o poți vizita în sudul Bucureștiului, într-o zonă liniștită ferită de agitația capitalei. Timp de peste 40 de ani, poetul Tudor Arghezi a locuit și a scris aici. Biblioteca impresionantă, mobilierul vechi dar bine conservat și manuscrisele autorului sunt păstrate în casă intacte. Aceste obiecte de valoare oferă o călătorie în lumea poeziei lui Arghezi. Mica livadă și grădina care înconjoară casa, adaugă o notă specială care reflectă pasiunea geniului poet pentru mediul natural. De asemenea, aici este situat mormântul prietenului său necuvântător, muza pentru faimoasa poezie al cărui nume îl poartă, Zdreanță.

Când vei vizita Casa Memorială te vei lovi de o atmosferă poetică și liniștită, dar și emoționantă. Casa este o adevărată bijuterie ale cărei pereți ascund mari secrete despre viața marelui poet Tudor Arghezi.

03 Casa Memorială „Liviu Rebreanu”

În cartierul Cotroceni din București, poți explora Casa Memorială a lui Liviu Rebreanu, a cărei atmofesferă interbelică menține vie viața autorului. Fiecare colț al casei poartă amprenta personalității autorului și este un simbol al vieții cotidiene a lui Rebreanu.

Casa Memorială, locuită cândva de Liviu Rebreanu, cu ale sale numeroase tablouri pictate de artiști renumiți și mobilier, denotă o opulență deosebită. De pe urma pozelor și obiectelor expuse, ai șansa de a afla mai multe despre viața sa privată, ca și cum Liviu Rebreanu ți le-ar spune la o ceașcă de cafea.

Atractii principale in

Blog

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conectează-te cu

Nu ai cont încă?

Creare cont

Sau conectează-te cu

Ai deja un cont?