021 9247

Număr cu tarif normal

Constanța informatii

Mâncare și băutură Constanța

În Constanța, preparatele culinare reflectă atât influențele tradiționale românești, cât și moștenirea multiculturală a orașului-port de la Marea Neagră. Cu o istorie veche și diverse valuri de populații, precum greci, turci și tătari, gastronomia constănțeană este o experiență delicioasă plină de arome.

În oraș, restaurantele oferă o varietate de preparate tradiționale românești, precum ciorba de burtă, sarmalele și mămăliga, dar și preparate din pește proaspăt, datorită apropierii de litoral. La acestea se adaugă influențe orientale, cum ar fi kebabul și dulciurile din diferite colțuri ale lumii, ce amintesc de trecutul otoman al regiunii.

Restaurante

În Constanța vei găsi o varietate de restaurante prin care să experimentezi preparatele culinare tradiționale. Joacă un rol important aici și băuturile tradiționale, precum vinurile locale, provenite din podgoriile Dobrogei, acestea completându-ți experiența gastronomică din Constanța. Iată câteva restaurante renumite pe care să le încerci în Costanța.

Reyna
Reyna
Bucătărie italiană, internațională
Acest restaurant este situat aproape de malul mării, oferind o priveliște spectaculoasă asupra Mării Negre. Este specializat în preparate din pește și fructe de mare, Reyna îmbină aromele tradiționale românești cu influențele italienești. Aici vei găsi preparate din bucătăria mediteraneană, europeană, și desigur, românească. Atmosfera de la acest resturante este una fermecătoare datorită designului său elegant și condițiile oferite de personal sunt recomandate de toți turiștii.
Citește mai mult
Bacaro Port
Bacaro Port
Bucătărie mediteraneană, europeană
Bacaro Port este un restaurant cu specific mediteranean cu opțiuni pentru vegetarieni sau vegani. Locul se remarcă printr-o atmosferă intimă și reflectă un mediu autentic, unde vei găsi multe opțiuni de preparate din diverse culturi, spre exemplu, poți alege să guști o pizza italienească sau alte preparate mai speciale. Bacaro Port îți oferă o selecție atentă de vinuri, atât locale, cât și internaționale, perfecte pentru o masă bogată chiar pe malul mării.
Citește mai mult
Marco Polo
Marco Polo
Bucătărie mediteraneană, europeană
Este un restaurant cu tradiție în Constanța și cunoscut pentru eleganța sa și preparatele fine din bucătăria internațională și românească. Locația acestuia este avantajoasă prin poziționarea lui în centrul orașului, vei și întâmpinat de un decor clasic și o atmosferă perfectă pentru o seară relaxantă petrecută cu cei dragi. În plus, meniul cuprinde o gamă largă de preparate, de la fripturi suculente la mâncăruri tradiționale pe care nu trebuie să le ratezi.
Citește mai mult

Preparate traditionale

Care sunt preparatele cunoscute din Constanța pe care trebuie să le încerci? Vei putea savura preparate din bucătăria românească și nu numai, la hoteluri și restaurante, precum și mâncăruri locale, cum ar fi:

Saramură de crap
Saramură de crap

Este un preparat tradițional din Dobrogea, saramura de crap este gătită din pește proaspăt, de obicei crap, prăjit și apoi fiert într-un sos cu usturoi, roșii și condimente. Îl poți servi în combinație cu mămăligă, aceasta completând acest preparat savuros.

Plachie de pește
Plachie de pește

Plachia de pește este o mâncare tradițională din Constanța, în care peștele, crap sau biban, este gătit la cuptor într-un sos bogat de roșii, usturoi, ceapă și ulei de măsline. Este un fel preferat de iubitorii de pește din această zonă, fiind apreciat și pentru aromele sale intense.

Scordolea
Scordolea

Este un preparat cu influențe grecești, specific regiunii Dobrogea, constă într-un sos de usturoi cu cartofi amestecat cu nuci, piper și oțet. Acesta se poate servi cu pește afumat sau nu, firt sau prăjit și este popular pentru gustul său unic picant și acrișor.

Tochitură dobrogeană
Tochitură dobrogeană

Este un fel de mâncare consistent, preparat din carne de porc, câtnați și ouă prăjite, servindu-se cu mămăligă și brânză de oaie. Această tochitură este o mâncare rustică, sățioasă și o poți încerca dacă ești iubitor de carne și vrei să afli mai multe despre tradițiile culinare din zona Constanței.

Borș de pește
Borș de pește

Acest preparat tradițional din Dobrogea este un borș acru, făcut din pește proaspăt din Marea Neagră. Borșul de pește conține o combinație de legume și pește fiert, aromatizat cu leuștean și diverse verdețuri. Este considerată o mâncare răcoritoare și ușoară, perfectă pentru zilele fierbinți de vară.

Storceag
Storceag

Este o supă tradițioanlă din zona Delta Dunării și Dobrogea, pe care o poți găsi și în călătoria ta în Constanța. Pregătit din mai multe feluri de pește, storceagul are un gust bogat și cremos, împreună cu smântână, legume și condimente. Această supă este apreciată pentru finețea sa și este considerată un preparat de lux, datorită peștelui folosit.

Cafenele

Pentru cei care caută o experiență mai modernă, Constanța are o gamă variată de localuri cu specific internațional și baruri care servesc cocktailuri inedite. Cafenelele de pe bulevardele orașului oferă cafea de specialitate și deserturi rafinate, pe care trebuie să le încerci într-o dimineață în Constanța. Ți-am pregătit o listă cu cafenele unice din Constanța.

Botanica
Botanica
Cafenea, cramă
Este atât o cafenea, cât și o cramă elegantă situată în centrul Constanței, unde vei găsi o atmosferă artistică și primitoare. Cafeneaua Botanica oferă un decor modern combinat cu opere de artă locale, care creează un spațiu relaxant, ideal pentru o pauză de cafea alături de cei dragi. Bucură-te de cafeaua de specialitate, preparată din boabe de cafea de origine unică, dar și deserturi artizanale.
Citește mai mult
Haute Cup Tomis 67
Haute Cup Tomis 67
Cafenea și ceainărie
Este o cafenea și ceainărie apreciată în Constanța, situată pe Bulevardul Tomis și are o atmosferă modernă și prietenoasă, unde vei găsi o gamă largă de cafele delicioase, preparate cu atenție, dar și ceaiul rafinate din diverse colțuri ale lumii. Ceea ce-l face special este decorul urban și relaxant, chiar și meniul divers este unul dintre avantajele acestui loc.
Citește mai mult
Hypso25
Hypso25
Cafenea și bar
Aceasta este o cafenea cunoscută pentru designului său, abordează o atmosferă vibrantă, unde te poți relaxa. Poți merge aici pentru cafeaua sa gustoasă pe strada Nicolae Titulescu, sau poți încerca selecția lor de băuturi artizanale și deserturi delicioase. Aici te vei îndrăgosti de un decor minimalist și o ambianță primitoare, ceea ce-l face un loc perfect pentru a savura o băutură în compania prietenilor tăi.
Citește mai mult

Mancaruri ieftine

Dacă preferi felurile de mâncare ce se pregătesc rapid și care au un cost redus, ți-am pregătit o listă cu ce poți încerca chiar în Constanța.

Shaorma
Shaorma

După cum probabil știi, shaorma este un preparat popular și accesibil în Constanța, fiind disponibilă în multe fast food-uri și chiar restaurante de tip street food. Este o lipie umplută cu carne de pui, vită sau miel cu legume proaspete, cartofi prăjiți și sosuri la alegere. Aceasta este o opțiune rapidă, deloc costisitoare și poate fi o masă consistentă.

Covrigi
Covrigi

Covrigii proaspeți, presărați cu sare sunt un preparat foarte ieftin pe care îl poți consuma oricând în Constanța. Există numeroase patiserii și covrigării în zonă de unde îi poți cumpăra și poate fi o gustare perfectă pentru dimineață. În plus, îi poți găsi cu diferite sortimente, cașcaval, sare, susan, mac.

Plăcintă dobrogeană
Plăcintă dobrogeană

Este un preparat tradițional din foietaj umplut cu brânză sărată și ou, specific regiunii Dobrogea și este disponibilă la brutării sau patiserii locale. De asemenea, este o mâncare ieftină și dulce, care te va face să te simți ca în copilărie.

Hamsii prăjite
Hamsii prăjite

Acest preparat este unul ieftin și extrem de popular în zona litoralului românesc. Peștișorii mici sunt prăjiți crocant și se servesc de obicei cu lămâie și, uneori, alături de mămăligă sau cartofi prăjiți. Hamsiile sunt disponibile la terase, mai ales la cele de pe faleză, fiind considerate o gustare simplă, accesibilă și foarte delicioase.

Ciorba de burtă
Ciorba de burtă

Această ciorbă este un preparat tradițional românesc, ieftin și foarte apreciat, disponibil în multe restaurante din Constanța. Ingredientul de bază al acestei ciobe este vita și smântâna, este foarte sățioasă și poate fi servită alături de un ardei iute și mujdei de usturoi.

Mămăligă cu brânză și smântână
Mămăligă cu brânză și smântână

Este considerat un preparat simplu, dar gustos și ieftin, mămăliga cu brânză și smântână este des întâlnită în restaurantele cu specific românesc din Constanța sau alte părți ale lumii. Această mâncare autentică românească combină mămăliga cremoasă cu brânza sărată și smântâna, un adevărat deliciu la preț accesibil.

Blog

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conectează-te cu

Nu ai cont încă?

Creare cont

Sau conectează-te cu

Ai deja un cont?