021 9247

Număr cu tarif normal

Sighisoara informatii

Mâncare și băutură

Mâncarea și băutura din Sighișoara reflectă cel mai bine patrimoniul cultural și istoric al orașului, oferind o experiență culinară diversificată și autentică.

De la mâncăruri rustice precum sarmalele și tocănițele, până la deserturi artizanale și vinuri locale, gastronomia Sighișoarei își propune să bucure toate simțurile. Poți explora o varietate de gusturi și arome, de la cele mai simple mâncăruri până la delicatesele sofisticate oferite în restaurantele cetății.

Restaurante

Există numeroase restaurante cu specific care mai de care și rețete secrete din generație în generație. Pentru o experiență culinară cât mai uimitoare, va trebui să deguști din preparatele restaurantelor următoare:

Joseph T. Restaurant & Wine Bar
Joseph T. Restaurant & Wine Bar
Specific Internațional, European
Un local elegant situat în inima Sighișoarei, oferind o experiență culinară rafinată într-un cadru istoric. Renumit pentru selecția sa impresionantă de vinuri și preparatele gourmet, restaurantul îmbină tradiția regională cu influențele moderne într-o atmosferă dischisită.
Restaurant Casa Vlad Dracul
Restaurant Casa Vlad Dracul
Specific European, Tradițional
Restaurantul Casa Vlad Dracul este un local cu tematică medievală situat în centrul istoric al Sighișoarei, în clădirea unde se spune că Vlad Țepeș s-a născut.
Restaurant Michelangelo
Restaurant Michelangelo
Specific Italian
Restaurantul Michelangelo este un local amplasat în centrul Sighișoarei. Imediat îl vei recunoaște de pe urma atmosferei romantice italienești pe care îl denotă.

Preparate tradiționale

Preparatele este o combinație remarcabilă a elementelor românești și săsești, cu mâncăruri tradiționale precum ciorba de burtă, tochitura sau celebrele sarmale. În privința băuturilor, palinca și vinurile locale trebuie încercate măcar o dată.

Ciorba de burtă
Ciorba de burtă

Este o ciorbă tradițională românească, îndrăgită în toată țara, dar în special în zona Sighișoarei. Aceasta este făcută din burtă de vită, zarzavaturi și smântână. Adesea se servește cu oțet, usturoi și ardei iute.

Sarmale
Sarmale

Sarmalele sunt un preparat tradițional românesc, cu carne tocată din porc, pui sau curcan, învelite cu frunze de varză murată sau viță de vie. Pentru o experiență culinară inedită, acestea se servesc cu mămăliguță și smântână.

Tocană de vițel cu ciuperci
Tocană de vițel cu ciuperci

Tocănița de vițel este des întâlnită în Sighișoara, fiind un fel de mâncare destul de consistent. Această mâncare rustică este preparată din carne de vițel, cu ceapă, usturoi și ciuperci.

Pastramă de oaie
Pastramă de oaie

Este carne de oaie lăsată la marinat și afumată, apoi pregătită pe grătar sau prăjită, acompaniată de mămăligă și mujdei de usturoi.

Gulaș
Gulaș

Gulașul este o tocană maghiară de carne, fie de pui, porc sau vită, cu legume, paprica, foarte bine condimentată.

Cozonac secuiesc
Cozonac secuiesc

Un desert tradițional foarte popular în Transilvania, inclusiv în Sighișoara. Acesta este copt pe jar și presărat cu zahăr, nucă, scorțișoară, acestea fiind cel mai des alese topping-uri.

Cafenele

Dacă vrei să te bucuri de o priveliște pitorească în timp ce îți savurezi ceașca de cafea, atunci trebuie să încerci cafenelele din Sighișoara.

The Bean Specialty Coffee
The Bean Specialty Coffee
Cafenea
O cafenea modernă din Sighișoara, specializată în prepararea cafelei de origine, oferind o experiență autentică pentru iubitorii de cafea.
ReFresh
ReFresh
Cafenea
ReFresh este cunoscut pentru cafeaua gustoasă, sucurile proaspăt stoarse și mâncărurile sănătoase, potrivite pentru o alimentație echilibrată. Cu un meniu variat și o ambianță prietenoasă, ReFresh este locul perfect pentru o masă rapidă și sănătoasă.
Casa Cositorarului
Casa Cositorarului
Ceainărie
Casa Cositorarului este un restaurant și ceainărie situat într-o clădire istorică din Sighișoara.Aici vei putea din peparatele lor tradiționale și deserturile delicioase într-un decor antic.

Mâncăruri ieftine

Călătoriile sunt o modalitate de a te pierde și de a te regăsi în același timp. În fiecare călătorie, descoperi ceva nou despre tine și despre lumea din jurul tău.

Foietaje
Foietaje

Este o ciorbă tradițională românească, îndrăgită în toată țara, dar în special în zona Sighișoarei. Aceasta este făcută din burtă de vită, zarzavaturi și smântână. Adesea se servește cu oțet, usturoi și ardei iute.

Covrigi
Covrigi

Covrigii îi poți cumpăra dela diverse brutării și patiserii. Aceștia sunt gustarea perfectă pentru a fi savurată pe drum.

Plăcinte cu brânză sau cartofi
Plăcinte cu brânză sau cartofi

Din aluat umplut cu brânză, cartofi sau alte ingrediente, coapte în cuptor sunt adevărate delicii.

Sandvișuri
Sandvișuri

Numeroase cafenele și localuri fast-food din Sighișoara au în meniu sandvișuri la prețuri accesibile.

Langoș
Langoș

Langoșul este un aluat simplu prăjit în ulei. Mai apoi poate fi servit cu brânză dulce sau sărată rasă sau smântână.

Clătite
Clătite

Clătitele sunt un desert simplu și ieftin. Sunt disponibile în diferite variante, fie umplute cu dulceață, ciocolată sau brânză dulce.

Blog

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conectează-te cu

Nu ai cont încă?

Creare cont

Sau conectează-te cu

Ai deja un cont?