021 9247

Număr cu tarif normal

Romania informatii

Mancare si bautura

Gastronomia romaneasca este un amestec savuros de influente balcanice, turcesti, maghiare si germane, reflectand istoria si diversitatea culturala a tarii.

Preparatele traditionale romanesti sunt bogate in arome si sunt adesea bazate pe carne, legume, lactate si cereale. Bauturile traditionale includ vinurile locale de renume si diverse tipuri de tuica (un rachiu de prune). Mancarea este adesea acompaniata de paine proaspata si muraturi delicioase.

Restaurante

Restaurantele cu specific romanesc sunt regasite in fiecare colt al tarii.

Caru' cu Bere (Bucuresti)
Caru' cu Bere (Bucuresti)
Traditional romanesc
Caru' cu Bere este unul dintre cele mai vechi si celebre restaurante din Bucuresti. Atmosfera sa unica, cu decoruri de epoca si muzica live, completeaza perfect experienta culinara. Este renumit pentru preparatele traditionale si berea de casa.
Crama Sibiul Vechi (Sibiu)
Crama Sibiul Vechi (Sibiu)
Traditional romanesc
Acest restaurant situat in inima Sibiului ofera o atmosfera rustica si autentica, cu preparate traditionale din Transilvania. Oaspetii pot savura mancaruri delicioase intr-un decor de crama veche.
La Ceaun (Brasov)
La Ceaun (Brasov)
Traditional romanesc
La Ceaun este un loc popular in Brasov, cunoscut pentru mancarurile sale traditionale gatite ca la mama acasa. Este ideal pentru a gusta ciorbe, tocanite si alte bunatati locale intr-un ambient prietenos.

Preparate traditionale

Preparatele traditionale din Romania sunt diverse, potrivite fiecarui stil culinar.

Sarmale
Sarmale

Sarmalele sunt rulouri de varza murata sau frunze de vita umplute cu un amestec de carne tocata (de obicei porc si vita), orez si condimente, acestea sunt gatite lent in sos de rosii si servite cu mamaliga si smantana.

Mamaliga
Mamaliga

Mamaliga este o pasta de porumb, servita adesea ca garnitura pentru diverse mancaruri, este un aliment de baza in bucataria romaneasca adesea fiind combinata cu branza, smantana sau ciuperci.

Ciorba de burta
Ciorba de burta

Ciorba de burta este o supa consistenta, preparata din stomac de vita, legume, usturoi si smantana. Este apreciata pentru gustul sau unic si este adesea consumata ca remediu pentru mahmureala.

Mititei (Mici)
Mititei (Mici)

Mititeii sunt mici rulouri de carne tocata (amestec de vita, porc si miel), condimentate si gatite la gratar, sunt serviti de obicei cu mustar si paine proaspata.

Papanasi
Papanasi

Papanasii sunt un desert traditional romanesc, constand din gogosi de branza de vaci, prajite si servite cu smantana si dulceata (de obicei de afine sau visine), sunt foarte indragiti de turisti si localnici deopotriva.

Tuica
Tuica

Tuica este un rachiu traditional romanesc facut din prune, este o bautura tare, reprezentand adesea un simbol al ospitalitatii romanesti.

Cafenele

Cafenelele din Romania sunt locul perfect unde te poti relaxa savurandu-ti bautura preferata.

Expirat (Bucuresti)
Expirat (Bucuresti)
Cafenea, Brunch
O cafenea si bar popular in Bucuresti, cunoscuta pentru atmosfera relaxata, muzica live si selectia variata de bauturi si gustari.
Simbio (Bucuresti)
Simbio (Bucuresti)
Cafenea
O cafenea moderna cu un meniu diversificat care include pranzuri usoare, gustari si bauturi. Este un loc popular pentru intalniri informale.
Il Caffé  (Cluj-Napoca)
Il Caffé (Cluj-Napoca)
Cafenea, Brunch
O cafenea cocheta ideala pentru un mic dejun sau o cafea de dimineata, cu o gama variata de produse de patiserie si bauturi calde.

Mancaruri ieftine

In toate colturile Romaniei se pot gasi standuri cu mâncare, magazine alimentare, patiserii si cofetarii de unde iti poți satisface micile pofte culinare.

	Kebab
Kebab

Disponibile in multe locatii, kebab-urile sunt o optiune ieftina si gustoasa, oferind carne la gratar, legume si sosuri intr-o pita sau lipie. Preturi variate, dar de obicei accesibile.

Placinte
Placinte

Placintele sunt gustari traditionale care pot fi umplute cu branza, carne, sau mere. Sunt adesea disponibile la cofetarii si brutarii la preturi mici.

Salate
Salate

Salatele sunt adesea servite in restaurante si cafenele la preturi accesibile, oferind o optiune sanatoasa si gustoasa pentru o masa usoara.

Ciorbe
Ciorbe

Ciorbele sunt adesea ieftine si ofera o optiune satisfacatoare pentru pranz. Sunt disponibile in restaurante si bistrouri si sunt adesea servite cu paine proaspata.

Covrigi
Covrigi

Covrigii proaspeti, presarati cu sare sunt un preparat foarte ieftin pe care il poti consuma oricand în Constanta. Exista numeroase patiserii si covrigarii în zona, de unde ii poti cumpara si poate fi o gustare perfecta pentru dimineata. In plus, ii poti gasi cu diferite sortimente, cascaval, sare, susan, mac.

Hamsii prajite
Hamsii prajite

Acest preparat este unul ieftin si extrem de popular in zona litoralului romanesc. Pestisorii mici sunt prajiți crocant si se servesc, de obicei, cu lamaie si, uneori, alaturi de mamaliga sau cartofi prajiti. Hamsiile sunt disponibile la terase, mai ales la cele de pe faleza, fiind considerate o gustare simpla, accesibila si foarte delicioase.

Blog

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conectează-te cu

Nu ai cont încă?

Creare cont

Sau conectează-te cu

Ai deja un cont?