021 9247

Număr cu tarif normal

descopera-turcia-misterioasa-autocar-2025

Descopera Turcia Misterioasa (autocar) 2025

transport autocar

13 zile / 12 nopți

de la

971
728 / persoană

Istanbul – Ankara – Göreme – Uchisar - Konya – Antalya – Pamukkale – Marmaris – Kusadasi – Efes – Troia

Însoțitori

însoțitor de grup

șofer

solicitare fizică

Mărimea grupului

Itinerariu

Bucuresti - Istanbul

Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Tranzitam Bulgaria. Istanbul ne intampina seara ca un joc de lumini si umbre, lasandu-ti imaginatia sa anticipeze inca de acum comorile de vizitat a doua zi.

Ne retragem la hotel. (Cazare in Istanbul).

Cazare Hotel The City (sau similar)
Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastra
Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastra

Günaydın! (Buna dimineata!) Dupa micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oras Constantinopole. Privelistea te fura oriunde te-ai intoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brazdeaza norii incita privirea.

Apoi, pasii ne indruma spre Moscheea Albastra, cel mai fotogenic edificiu al Turciei. Monument si loc de rugaciune deopotriva, moscheea si-a castigat renumele dupa ceramica superba, predominant albastra, fiind considerata un simbol al Turciei. Domurile sale in cascada si cele 6 minarete zvelte o fac unica intrucat a fost cea de a doua moschee construita in acest stil, prima fiind cea de la Mecca . La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de imparatii bizantini, astazi parc, unde admiram Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhelm II, Coloana Serpuita si Coloana lui Constantin Porfirogenetul.
La doar cateva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios si cultural, capodopera arhitecturala ce atrage milioane de vizitatori in fiecare an.

Vechea resedinta a sultanilor otomani, Palatul Topkapi, (astazi muzeu) cuprinde mai multe cladiri care aveau fiecare un rol bine definit in viata opulenta la curtea sultanului si gradini luxuriante prin care odinioara se plimbau concubinele regale insotite de eunuci. In muzeu, intr-o companie selecta, se afla expuse : sabia lui Stefan Cel Mare, Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) si cel al lui Iosif (Jusuf).

Moment de ragaz (timp liber):
Istanbul si-a castigat renumele de capitala a savorilor orientale, a gusturilor si deliciilor ce-ti lasa gura apa. Asa ca, ne lasam ghidati spre un restaurant local cu meniu traditional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul si baclavalele. (optional)

Seara ne prinde pe mare, in Stramtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croaziera ( program optional). Ai ocazia sa admiri impunatoarele palate si moschei din Sultanahmet, frumoasele cladiri de pe cele doua maluri si raidul de barci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara pentru alte capturi imbelsugate.

Ne intoarcem la hotel. (Cazare in Istanbul).

Cazare Hotel The City (sau similar)

Mic dejun

Istanbul  - Palatul Dolmabahce –  Ankara

De departe cel mai frumos oras din lume, Istanbul ocupa cu aroganta cate o palma de pamant pe doua continente - Europa si Asia. Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se afla Palatul Dolmabahce. Simbol al autoritatii si grandorii Imperiului Otoman timp de secole, palatul este astazi un obiectiv pe care nu il rateaza niciun vizitator, in drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele si cluburile de noapte exclusiviste.

Ne indreptam spre Ankara, traversand peisajul auster al podisului anatolian urmarind formatiunile stincoase sterpe din departare. Ajungem in Ankara. Capitala Turciei de astazi contrasteaza puternic cu grandoarea si opulenta Istanbulului, unde au lasat urme ostentative doua dintre cele mai mari imperii ale istoriei. Ankara, vechiul Ancyra, ne incanta cu monumente din epoca romana precum Coloana lui Iulian, ruinele Termelor Romane si Templul lui Augustus. Apoi vizitam Moscheea Haci Bayram si spectaculoasele ziduri ale Cetatii Kale din perioada otomana. La inceputul secolului XX, parintele fondator al Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk (1881-1938), a dispus mutarea centrului guvernamental si administrativ al tarii in Ankara.

Moment de ragaz (timp liber):

La finalul turului pietonal va propunem sa mergeti in Bazarul de Alimente si sa va alaturati localnicilor pentru a savura un kokoreç – una din cele mai populare mancaruri turcesti din maruntaie.

(Cazare in Ankara).

Cazare Hotel Royal Ankara (sau similar)
Ankara- Göreme - Nevsehir
Ankara- Göreme - Nevsehir

Mic dejun. Atractia principala din Ankara este o reprezentare fidela a caracterului lui Ataturk, Complexul muzeal si Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk. Pe langa mausoleu, complexul mai cuprinde un muzeu dedicat vietii lui Ataturk, Calea Onoarei flancata de leii hititi, si un platou imens intitulat Curtea Onoarei.

Suntem nerbadatori sa pornim la drum si ajungem in Satul Göreme care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase asezari rurale din lume de catre cateva reviste de calatorie.

Chiar la marginea satului se afla un sit din patrimoniul UNESCO, Muzeul in aer liber din Göreme. Aici se ascunde in roca vulcanica un intreg complex monahal cu biserici rupestre si chilii ale calugarilor proto-crestini. Peretii asezamintelor adapostesc fresce fabuloase in stil bizantin. Complexul dateaza din secolele X-XII, cand Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rand: Capela Marului cu fresca Inaltarii Domnului deasupra intrarii; Capela Sf. Barbara cu peretii interiori de un rosu-ocru, Biserica Sarpelui cu frescele reprezentandu-i pe Sf. Gheorghe si Sf.Onufrei, uimitoarele si superb restauratele fresce ale Bisericii Intunecate si intortocheata Biserica Tokali, cu a sa bolta acoperita complet de scene biblice.

Experienta: ritm si gusturi traditionale

Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara Traditional Turceasca“? Ai ocazia sa descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile si ritmurile si costumele specifice, cu obiceiurile de nunta, dar si cu bucataria specifica. Iar cireasa de pe tort… O superba dansatoare orientala va capta toata atentia spectatorilor cu dansul ei exotic si senzual, cu unduiri, vibratii si rotiri, prin care reuseste sa ne transmita toata magia si exotismul oriental al Turciei. (Optional)

Seara cazare la hotel in zona Nevsehir.

Cazare Hotel Vera Tassaray (sau similar)

Mic dejun

Orasele subterane

Ziua precedenta a fost un fel de aperitiv pentru a explora orasele subterane din regiune. Primii oameni care au inceput sa sape adaposturile subterane din regiune au fost hititii, in epoca bronzului. Orasele subterane din Cappadocia si-au atins apogeul in epoca bizantina, secolele VI - VII, cand crestinii din regiune au fost nevoiti sa se ascunda in subteran perioade lungi de timp pentru a scapa de arabi si invadatorii persani. Orasul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se intind pe opt niveluri. E timpul sa ne reincarcam bateriile, luam masa la un restaurant local si ne racorim cu ceai aromat de fructe.

Moment de ragaz:
Regiunea este faimoasa pentru artizanii locali, tesatori, mesteri ceramisti, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poti cumpara un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizitam o fabricuta de onyx, locul ideal pentru achizitia de suveniruri. Cu siguranta, piesele autentice isi vor gasi un loc special in casa ta ca obiect de decor.

Ultima ultima reduta pentru aceasta zi este Uçhisar, cu fortareata sa daltuita in stanca masiva ce domina dealurile dimprejur si Valea Porumbeilor. Fortareata era folosita drept refugiu de catre protocrestini in perioada romana si bizantina.

Plecam apoi spre Avanos, o mica localitate, faimoasa datorita mesterilor olari, unde vizitam un atelier de ceramica pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Mesterul ne da ocazia sa ne murdarim pe maini, modeland lutul dupa pofta inimii. Dupa aceasta experienta telurica, pornim din nou, drumul spre hotel trecand pe langa riul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Raul Rosu”.

Moment de ragaz (timp liber):
Savureaza o inghetata turceasca veritabila, pe care o poti lua din mai multe tentative de la vanzatorul ambulant, pus pe sotii, jongland cu cornetul plin de delicioasa crema ca un adevarat prestidigitator. Inghetata turceasca are o textura elastica si gumoasa si o aroma speciala data de salep, un ingredient pudra obtinut din bulbii unui anumit soi de orhidee, dar si de mastic, o rasina obtinuta din arborele de mastic. Este atat de densa si de lipicioasa, incat uneori se consuma cu furculita si cutitul. Inghetata turceasca se topeste mult mai greu decat cea obisnuita, iar adevaratii iubitori de inghetata spun ca trebuie sa mananci dondurma cel putin o data in viata.

Ne intoarcem la hotel. Dupa cina, ne binedispunem si asistam la o Ceremonie Sema cu dansul Dervisilor Rotitori. (Optional)

Cina

Nesvsehir - Konya

Dupa micul dejun plecam spre Konya. In drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai ) in orasul Sultanhani, cel mai bine conservat din Asia Mica si asezat pe Drumul Matasii.

Ajungem in Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut in special datorita poetului si filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori in secolul al XIII-lea. Vizitam muzeul care ii este dedicat, trecand superba Poarta a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intram in gradina de trandafiri si gasim la capatul aleii mausoleul poetului.
Aflam de la ghidul nostru detalli din viata de zi cu zi a dervisilor sufi. In Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale caror superbe cladiri merita atentia noastra. Muzeul Faiantei (Karatay Medresisi), odinioara colegiu teologic, este astazi una dintre principalele atractii turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica in stil Suljuk. Mai desoperim parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaeddin Keykubad si impunatoarea moschee Alaeddin, una dintre cele mai vechi din lume, ridicata in secolul XIII dupa traditia araba cu o bolta de lemn sustinuta de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale in stil Baroc si doua minarete in stil Rococo, face nota discordanta in lumea musulmana, fiind o atractie de neratat pentru pasionatii de raritati si ciudatenii. (Cazare in zona Konya).

Moment de ragaz (timp liber):
Artera principala din orasul vechi este ticsita de restaurante si cafenele care abia asteapta ca oaspetii insetati sa le calce pragul. Savureaza-ti ceaiul sau cafeaua la o terasa si admira in tihna peisajul citadin ce aminteste de viata provinciala din vechiul imperiu otoman.

Ne retragem la hotelul nostru din zona Konya si seara se incheie cu cina si socializare.

Cazare Hotel Demosan City (sau similar)

Mic dejun, cina

Konya - Side - Antalya

Dupa micul dejun ne pregatim de urmatoarea aventura, de data asta ne indreptam spre Coasta Mediteranei... dar mai intai traversam Muntii Taurus si admiram peisajele superbe de la o altititudine de peste 1800 m. Ajungem in Side, unde se afla ruinele unor monumente antice de o frumusete atemporala: grandiosul Teatru Roman, o marturie remarcabila a arhitecturii romane, dar si a faptului ca in timpul imperiului se organizau spectacole colosale la care asistau peste 20.000 de spectatori frenetici, Templele lui Apollo si a Atenei ale caror coloane lasa loc imaginatiei in a le restaura mental in toata splendoarea lor de odinioara. Apoi, la cativa km departare, in drumul nostru spre Aspendos, oprim sa ne racorim langa cascada Manavgat, o alta ocazie excelenta de a scoate aparatele foto si de a captura imagini cu peisaje de vis. Daca amfiteatrul din Side impresiona prin masivitate, Teatrul Antic din Aspendos culege laurii celei mai bine conservate edificii de acest gen din lume. Inconjurat de livezi si ferme, cladirea amfiteatrului pare incremenit in timp. Noi insa, ne urnim din loc si ne retragem spre hotelul nostru din zona Antalya.

Cazare si cina.

Cazare Hotel Lara Garden (sau similar)

Mic dejun, cina

Antalya  - Pamukkale – Marmaris

Dupa micul dejun ne indreptam spre Pamukkale cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Daca orasele „musuroi” ale Turciei ne-au redus la tacere de uimire, o alta atractie supra-realista reuseste sa rivalizeze cu acestea. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formatiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care inseamna „Castelul de bumbac”. Odata ajunsi la poalele muntelui, urcam la pas, desculti, bucurandu-ne de privelistea uimitoare si de blandetea neteda a teraselor de travertin. In apropiere se afla ruinele orasului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apa termala ce contin minereuri de calcit alb.

Acestea sunt si sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorati dupa baia fierbinte, coboram spre ruinele orasului Hierapolis, printre cele mai bine pastrate orase antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala artera a vechiului poli., Biserica Bizantina, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcam spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca imparatului Severus in anul 206 D.C.

Moment de ragaz (timp liber):
In apropiere de vechiul Hierapolis se afla Piscina Cleopatrei, un locsor cu apa limpede, in care se presupune ca s-ar fi imbaiat insasi frumoasa regina egipteana. Apa are temperatura constanta de 36 ° C, indiferent de anotimp, si se crede ca ar avea proprietati de reintinerire a tenului. Experienta este unica, piscina cu apa limpede lasa sa se vada parti din coloanele de marmura vechi de peste 2000 de ani.

Seara ajungem in Marmaris. Cazare si cina.

Cazare Hotel Mersoy Bellavista (sau similar)

Mic dejun, cina

Insula Rodos

Mic dejun. Timp liber in statiune. Optional croaziera in Insula Rodos - Insula Soarelui. Capitala, denumita tot Rodos, este situata in nordul insulei si este compusa practic din trei orase: modern, antic si medieval. Orasul modern are un caracter cosmopolit, cu majoritatea cladirilor ridicate in secolul al XX-lea. Orasul antic, fondat in anul 408 i.Chr. se mandreste cu ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul. Orasul medieval este inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Ioaniti. Se recomanda folosirea trenuletului turistic. In Port se afla si Colosul din Rodos, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, statuia il infatisa pe zeul grec al Soarelui, Helios, si masura intre 32 si 36 de m. Dupa unii, strajuia intrarea in portul din insula. Conform cercetarilor mai noi, s-ar fi aflat aproximativ pe locul unde in prezent este intrarea in Castelul Cavelerilor de Rhodos.

Moment de ragaz (timp liber):
Sunteti in Grecia si nu puteti pleca fara sa degustati celebrul Gyros de porc , un preparat al bucatariei elene satios, usor de gatit, cu un gust proaspat. In greaca, cuvantul gyro inseamna viraj sau revolutie. Este exact ceea ce reprezinta acest fel de mancare tip fast-food,. care poate fi gatit cu carne de pui sau de porc, acompaniat de greek pita, o lipie rotunda, subtire si pufoasa, incalzita pe gratar si unsa din belsug cu ulei de masline amestecat cu oregano si putin usturoi, si completat cu cartofi prajiti, felii mici de ceapa si sos de tzatziki.

Seara ne intoarcem inapoi in Turcia si ne cazam la acelasi hotel din Marmaris. Cina.

Cazare Hotel Mersoy Bellavista (sau similar)

Mic dejun, cina

Marmaris – Bodrum – Dydyma –Milet– Kusadasi
Marmaris – Bodrum – Dydyma –Milet– Kusadasi

Mic dejun. Pornim la drum spre Bodrum ca sa exploram vechiul oras grecesc Halikarnas, azi o statiune fermecatoare, imbracand relieful inalt al tarmului Marii Egee cu casele sale albe in stil mediteranean si terasele mirosind a orhidee si petale de smochini. Atractia principala in Bodrum este impresionantul Castel Sf. Petru, ridicat de cavalerii cruciati din Rhodos. Astazi acesta gazduieste Muzeul de Arheologie Marina in care poti urca la bordul unei galere antice grecesti.

Moment de ragaz:
Locul ideal de a face poze cu panorama superba a golfului se afla chiar la inaltimea zidurilor de aparare ale cetatii, pazite si azi de tunuri grele de fonta.
Mausoleul din Halikarnas, distrus de un cutremur devastator in 494, era considerat una din cele sapte minuni ale lumii antice. Monumentul ar fi avut inaltimea de 49 m, rivalizand timid cu piramidele. Ruinele templului mormant al guvernatorului local Mausol este un obiectiv demn de bifat.

Drumul continua spre Kusadasi cu scurta oprire la Dydma, care adapostea un insemnat templu inchinat zeului Apollo, templu ale carui ruine sunt si azi impresionante. Acest templu a fost intrecut ca marime in fosta Ionia numai de templul Heraion de pe insula Samos si de templul lui Artemis (Artemision) din Efes (Ephesos). Se numara printre cele mai bine conservate constructii ale antichitatii

Urmatoarea oprire va fi la Milet, oras intemeiat de ahei pe coasta de apus a Asiei Mici si unul dintre cele mai infloritoare orase grecesti, mare centru comercial si cultural. Milet a fost un important centru al filosofiei ioniene – Scoala din Milet, scoala cu care incepe filosofia greaca si al carei reprezentant de seama a fost Thales.

In cursul serii ajungem in cea mai cosmopolita statiune turceasca, Kusadasi care si-a luat numele de la mica insula aflata la intrarea in portul vechi. Kusadasi inseamna in limba turca „Insula Pasarilor”. (Cazare si cina in Kusadasi)

Cazare Hotel Sentinus (sau similar)

Mic dejun, cina

Kusadasi – Efes – Capela Meryemana

Dupa micul dejun ne ocupam locurile in scaunele confortabile ale autocarului si admiram pitorescul regiunii rurale in drum spre Efes. UNESCO a declarat Efesul cel mai bine conservat oras antic de pe toata coasta mediteraneana. Superbele vestigii arhitecturale din perioada de glorie a Efesului sunt dovada clara ca bunastarea era la ea acasa. Intram in orasul de odinioara, mergand la pas printre coloanele ionice si ajungem la faimoasele ruine ale Bibliotecii lui Celsus, apoi Templul lui Hadrian si Termele Romane. Efes gazduia in mod regulat jocuri si lupte cu gladiatori asa ca, la distanta cat sa arunci o piatra, gasim un amfiteatru urias, Teatrul Mare unde, se pare, a predicat Sf. Pavel in fata a peste 25 000 de oameni. E timpul sa ne retragem la un restaurant local, sa savuram un kebab sau lahmacun firebinte si aromat cu ayran racoritor. Cu energie noua, ne indreptam spre Casa Fecioarei Maria. De fapt, ajungem la Capela Meryemana cladita pe fundatia unei cladiri care, sustin unii, ar fi fost ultimul refugiu al Fecioarei Maria. Pentru a vizita interiorul si a vedea altarul se plateste o taxa suplimentara. Lasam Efesul in urma cu experiente de neuitat, nu inainte de a mai face un popas la coloanele Templului Zeitei Artemis, una dintre Cele Sapte Minuni ale lumii antice.

Moment de ragaz (timp liber):
Daca tot ati ajuns in Efes trebuie sa mergeti si la mormantul Apostolului Ioan, sa va puneti o dorinta. Atingerea marmurei reci iti da o senzatie unica si vei fi incredintat ca dorinta ti se va indeplini. Biserica Sfantului Ioan a fost realizata din piatra si caramida, fiind construita sub forma de cruce inscrisa, avand sase cupole mari si cinci mai mici, cea mai mare cupola aflandu-se deasupra mormantului Apostolului.

Seara cazare si cina la acelasi hotel din Kusadasi.

Cazare Hotel Sentinus (sau similar)

Mic dejun, cina

Kusadasi –Bergama – Troia – Canakkale

Dupa micul dejun ne continuam calatoria noastra prin Turcia plecand spre Marea Marmara si oprindu-ne pentru a vizita pe rand Pergamul si Troia.

Pergam este citat in cartea Apocalipsei ca fiind una dintre cele sapte biserici din Asia. In prezent, siturile arheologice principale ale anticului Pergam se gasesc in nordul si vestul orasului modern Bergama. Aici a fost inventat pergamentul, a carui denumire provine de la numele orasului. Vom vizita Asclepionul spitalul antichitatii.

Troia este un oras legendar, locul unde s-a desfasurat Razboiul Troian, asa cum este descris in Ciclul razboaielor troiene, in special in Iliada, unul dintre cele doua poeme epice atribuite lui Homer. Astazi, este numele unui sit arheologic. Va recomandam sa vizitati cel mai nou muzeu al Turciei, Muzeul de Arheologie Troia. (Cazare in Canakkale).

Cazare Hotel Zileli (sau similar)

Mic dejun

Hosçakal, görüsürüz...! (La revedere, pe curand...!) Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si traversam stramtoarea Dardanele pentru a ajunge din nou in Europa. Ne continuam drumul spre tara, traversand Bulgaria. Seara sosire in Bucuresti.

Excursii opționale

Crează-ți o experiență completă adăugând una sau mai multe excursii opționale înainte de a pleca. Iată ce poți vedea în plus în acest circuit:

Ceremonia Sema

Ceremonia Sema

Sema sau ceremonia dervisilor rotitori este un ritual vechi de 700 de ani ce combina recitari din poemele Mevlana, cunoscut ca maestrul sufit Rumi) si pasaje din Coran, acompaniate de muzica traditionala orientala. Dansul dervisilor se bazeaza pe puterea transformatoare a muzicii si a dansului sacru (sama). Calugarii intra in transa si pot sa execute la nesfarsit rotiri in jurul propriei axe. O importanta caracteristica a acestui ritual este ca uneste mintea, sufletul si corpul si le aduce in armonie. Pretul include : transport autocar pana la sala de spectacol si bilet de acces la spectacol.

de la

46

/pers.

O adaugi la check-out

Ceremonia Sema

Ceremonia Sema

Sema sau ceremonia dervisilor rotitori este un ritual vechi de 700 de ani ce combina recitari din poemele Mevlana, cunoscut ca maestrul sufit Rumi) si pasaje din Coran, acompaniate de muzica traditionala orientala. Dansul dervisilor se bazeaza pe puterea transformatoare a muzicii si a dansului sacru (sama). Calugarii intra in transa si pot sa execute la nesfarsit rotiri in jurul propriei axe. O importanta caracteristica a acestui ritual este ca uneste mintea, sufletul si corpul si le aduce in armonie. Pretul include : transport autocar pana la sala de spectacol si bilet de acces la spectacol.

de la

46

/pers.

O adaugi la check-out

Croaziera Insula Rodos

Croaziera Insula Rodos

Dupa ce ai debarcat in portul Mandraki admira Colosul din Rodos, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, statuia il infatisa pe zeul grec al Soarelui, Helios, si masura intre 32 si 36 de m. Dupa unii, strajuia intrarea in portul din insula. Apoi iti recomandam sa te indrepti catre Rodos Town, capitala insulei, unde vei putea traversa toate perioadele istorice care au marcat istoria insulei. Incepe vizita prin a descoperi ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul. Intra apoi in orasul medieval inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Ioaniti. Se recomanda folosirea trenuletului turistic! Pretul include: bilete de feribot Marmaris- Rodos si retur. Pretul nu include : Taxele de port - aproximativ 20€/pers.; se achita in destinatie.

de la

69

/pers.

O adaugi la check-out

Croaziera Insula Rodos

Croaziera Insula Rodos

Dupa ce ai debarcat in portul Mandraki admira Colosul din Rodos, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, statuia il infatisa pe zeul grec al Soarelui, Helios, si masura intre 32 si 36 de m. Dupa unii, strajuia intrarea in portul din insula. Apoi iti recomandam sa te indrepti catre Rodos Town, capitala insulei, unde vei putea traversa toate perioadele istorice care au marcat istoria insulei. Incepe vizita prin a descoperi ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul. Intra apoi in orasul medieval inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Ioaniti. Se recomanda folosirea trenuletului turistic! Pretul include: bilete de feribot Marmaris- Rodos si retur. Pretul nu include : Taxele de port - aproximativ 20€/pers.; se achita in destinatie.

de la

69

/pers.

O adaugi la check-out

Seara turceasca

Seara turceasca

Mai bine de cinci secole, in acest oras, in special seara, se danseaza si se trage din narghilea. Petrecerea se organizeaza intr-o locatie speciala unde vom avea parte de un spectacol de belly dance (dans din buric) si vom savura bucate traditionale turcesti. Este, poate, punctul terminus al traseului turistic din Istanbul, dar experienta ramane una plina de savoare si de emotii mixte. Pretul include: cina si program artistic traditional

de la

69

/pers.

O adaugi la check-out

Seara turceasca

Seara turceasca

Mai bine de cinci secole, in acest oras, in special seara, se danseaza si se trage din narghilea. Petrecerea se organizeaza intr-o locatie speciala unde vom avea parte de un spectacol de belly dance (dans din buric) si vom savura bucate traditionale turcesti. Este, poate, punctul terminus al traseului turistic din Istanbul, dar experienta ramane una plina de savoare si de emotii mixte. Pretul include: cina si program artistic traditional

de la

69

/pers.

O adaugi la check-out

Bosfor by night

Bosfor by night

Ai ocazia sa admiri impunatoarele palate si moschei din Sultanahmet, frumoasele cladiri de pe cele doua maluri si raidul de barci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara pentru alte capturi imbelsugate. Pretul include: croaziera pe Bosfor si cina

de la

69

/pers.

O adaugi la check-out

Bosfor by night

Bosfor by night

Ai ocazia sa admiri impunatoarele palate si moschei din Sultanahmet, frumoasele cladiri de pe cele doua maluri si raidul de barci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara pentru alte capturi imbelsugate. Pretul include: croaziera pe Bosfor si cina

de la

69

/pers.

O adaugi la check-out

Date și prețuri

Plecare

Preț de la

Pleacă fără griji într-un circuit Christian Tour

Ai încredere în cel mai mare creator de circuite din România

Calatoritul ca drept fundamental

Christian Tour, una dintre cele mai populare agentii de turism din Romania, este locul unde vei gasi intotdeauna oferte de circuite incredibil de avantajoase. Satisface-ti pofta de calatorie si viziteaza cele mai spectaculoase destinatii turistice din intreaga lume.

Cate un drum pentru fiecare vis

Pentru cei mai multi dintre noi, calatoria inseamna visul de a cuceri, de a descoperi lumea, de a ne bucura de viata, de fiecare moment. Ghizii turistici pe care Christian Tour ti-i pune la dispozitie se vor asigura ca fiecare obiectiv turistic sa ti se dezvaluie in intreaga sa insemnatate.

Minutiosi cu nevoile clientului

In functie de preferintele tale, iti punem la dispozitie atat circuite cu avionul, cat si cu autocarul. Indiferent de alegerea ta, iti garantam ca nu vei regreta nicio secunda experienta traita. Inarmeaza-te cu energie si cu pofta de vacanta si traieste la maxim fiecare clipa petrecuta.

Informații despre circuit

  • Transport cu autocar/minibus clasificat

    4 nopti de cazare la hotel de 3*

    8 nopti de cazare la hotel de 4*

    12 mic dejun

    8 cine la hotelurile din Nevsehir, Konya, Antalya, Marmaris, Kusadasi

    Ghizi locali in Istanbul, Goreme, Konya; Antalya

    Insotitor din partea agentiei pe traseu

    1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg

  • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel, alte taxe si cheltuieli personale

    Excursiile optionale pentru minim 30 de persoane

    Transportul in Istanbul si la obiectivele turistice

    Asigurare de calatorie (storno + medicala)

  • • Supliment de single 245 €
    • Reducere a 3-a persoana in camera 25 €.
    • Reducere copil 6-12 ani - 45 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti;


    Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
    -16-24 pers - supliment 95 €/pers
    -25-34 pers- supliment 40 €/ pers

  • PROTECTIE :
    • Asigurare Basic – 72 RON/ pers.
    • Asigurare Standard - 83 RON/ pers.
    • Asigurare Plus - 198 RON/ pers
    • Tarif flex – 14.99 €/ pers.
    • Tarif garantat - 7.99 €/ pers.


    TRANSPORT :
    • Locuri preferentiale - 25€/ pers.
    • Confirmare loc in autocar - 5€/pers.
    • Extra bagaj - 25€/1 piesa de 20 kg

  • Hoteluri utilizate in sezonul 2024:
    Istanbul - Hotel The City 4*
    Ankara - Hotel Royal Ankara 4*
    Nevsehir - Hotel Vera Tassaray 4*
    Konya – Hotel Demosan City 3*+
    Antalya – Hotel Lara Garden 4*
    Marmaris - Hotel Mersoy Bellavista 4*
    Kusadasi – Hotel Sentinus 4*
    Canakkale - Hotel Zileli 3*

    *In sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

    Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.
    Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util
    Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
    Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

    Preturile afisate in program sunt informative.

  • 1. Ceremonia Sema – 46 €/ /pers
    2. Croaziera Insula Rodos – 69 €/ /pers.
    3. Seara turceasca – 69 €/ /pers.
    4. Bosfor by night - – 69 €/ /pers.

  • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
    Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

    Pentru calatorie este necesar pasaportul, valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

  • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
    Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.
    Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. In cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si in timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.
    Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

Calendarul circuitelor Christian Tour

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conectează-te cu

Nu ai cont încă?

Creare cont

Sau conectează-te cu

Ai deja un cont?