021 9247

Număr cu tarif normal

Sibiu informatii

Artă și cultură

Sibiul este recunoscut pentru istoria sa bogată, reprezentată în toate colțurile orașului.

În orașul medieval Sibiu au fost atestate documentar pentru prima dată instituțiile importante ce dăinuiau pe teritoriul României de altă dată. Multe dintre acestea fiind renovate pentru a putea fi vizitate și în ziua de astăzi.

Muzee

În Sibiu te așteaptă o varietate de muzee ce atestă importanța culturii ce a fost cultivată de-a lungul timpului în renumitul oraș Sibiu.

Muzeul de Istorie Naturală
Muzeul de Istorie Naturală
Muzeul a fost înființat în anul 1849 în Sibiu de către un grup de sași pasionați de natură, dar, o data cu mărirea nivelului de exponente aduse, acesta a fost nevoit să își schimbe sediul. Clădirea actuală a fost construită între anii 1894-1895. Acesta adăpostește aproximativ 1.100.000 de piese din domeniile panteologiei, zoologiei, botanicii și al geologiei.
Citește mai mult
Muzeul de Istoria Farmaciei
Muzeul de Istoria Farmaciei
Clădirea muzeului se află în Piața Mică și a fost înființată în anul 1972. Sibiul dispune de o istorie bogată a farmaciilor, deoarece aici s-a aflat prima farmacie atestată documentar pe teritoriul României, în anul 1494. În actuala clădire a muzeului a funcționat una dintre cele mai vechi farmacii din Sibiu, în jurul anului 1570, având numele La Ursul Negru.
Colecția muzeului conține aproximativ 6.600 de piese menite să ilustreaze evoluția medicamentelor și a tehnicilor farmaceutice.
Citește mai mult
Muzeul “Emil Sigerus”
Muzeul “Emil Sigerus”
Muzeul “Emil Sigerus” meține viu patrimonial cultural ce aparține sașilor. În istoria sa, orașul Sibiu a simbolizat reședința fundamentală a sașilor. Colecțiile reprezentate în cadrul muzeului însumează aproximativ 8900 de piese din ceramic, mobilier pictat și port – textile – broderie.
Citește mai mult

Istorie și ruine

În Sibiu se află multe construcții ale popoarelor din trecut. Acestea s-au păstrat și renovat pentru ca noi să ne putem bucura de câteva momente istorice.

Ruinele Rotondei
Ruinele Rotondei
Rotonda a devenit cunoscută ca fiind cea mai veche biserică medievală din țară după ce au fost descoperite peste 200 de morminte, printre care unele vechi de aproape un mileniu. Aceasta ar fi fost construită în perioada secolelor XI-XII.
Citește mai mult
Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie a fost, inițial, o locuință personală, urmând ca în anul 1549 să fie cumpărat de către primăria orașului. Printre expozițiile muzeului se numără următoarele colecții: arheologie preistorică și istorie veche, colecția de obiecte medievale, colecția de grafică documentară, colecția de istorie modernă și contemporană.
Citește mai mult
Turnul de Poartă
Turnul de Poartă
Turnul face parte din vechea cetate medievală a Sibiului. Construcțiile acestuia au început între anii 1330- 1366. De asemenea, în anul 1366, Sibiul capătă numele de oraș, deoarece acesta devenise un centru politic, administrativ și comercial important în Transilvania. Aspectul turnului este unul apropiat de aspectul inițial ce este reprezentat pe o gravură atașată de unul dintre pereții turnului.
Citește mai mult

Arhitectura

Sibiul este cunoscut drept orașul cu cel mai bogat patrimoniu arhitectural și istoric din România. Majoritatea arhitecturii din orașul medieval este realizată în stilul baroc, acesta definind unicitatea și frumusețea atracțiilor turistice.

Centrul Istoric
Centrul Istoric
Centrul Istoric al orașului Sibiu se află în jurul celor 3 mari piețe centrale: Piața Huet, ce datează din secolul al XII -lea, Piața Mică, unde poate fi găsit Podul Minciunilor și Piața Mare, ce reprezenta piața centrală a orașului.
Citește mai mult
Statuia lui Gheorghe Lazăr
Statuia lui Gheorghe Lazăr
Statuia se află în Piața Mare și a fost ridicată în anul 2006 de sculptorul Radu Aftenie. Statuia reflectă aprecierea localnicilor pentru Gheorghe Lazăr. Initial, statuia era amplasată în parcul ASTRA. Aceasta a fost construită în anul 1973, anul în care se împlineau 150 de ani de la moartea cărturalului, de către sculptorul Kurtfritz Handel. În anul 1986 a fost restaurată statuia lui Gheorghe Lazăr în Piața Mare.
Citește mai mult
Bustul împăratului Francisc I
Bustul împăratului Francisc I
Francisc I a fost primul împărat al Imperiului Austriac, domnind din anul 1804 până în anul 1835. Pe lângă titlul de împărat, acesta a deținut titlurile de rege al Boemiei, rege al Ungariei, mare principe al Transilvaniei.
Iluminatul stradal al Sibiului a fost inaugurat o dată cu sosirea Împăratului Francisc I în oraș, alături de soția sa, în anul 1817.
Citește mai mult

Blog

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conectează-te cu

Nu ai cont încă?

Creare cont

Sau conectează-te cu

Ai deja un cont?