021 9247

Număr cu tarif normal

Vezi mai multe
Romaniaatractii

Top 12 lucruri de facut in Romania

Romania dispune de numeroase atractii turistice indragite de turistii de pretutindeni. Acestea sunt vizitate de mii de ori in fiecare an.

In Romania veti gasi multe activitati diverse potrivite oricarei persoane. Aceasta are o cultura vasta ce nu dezamageste niciodata si este vizibila, in special, in cadrul atractiilor turistice.

01 Castelul Bran

Catelul Bran a fost construit intre anii 1377 si 1388 cu scopul de aparare impotriva Imperiului Otoman , fiind unul dintre cele mai spectaculoase monumente istorice ale Romaniei , aflata in Pasul Bran-Rucar.

Are o istorie de peste 600 de ani, prima atestare documentara a castelului fiind reprezentata de un act emis la 19 noiembrie 1377 de catre regele Ungariei, Ludovic I de Anjou.

Castelul Bran este singurul castel din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, autorul romanului “Dracula”, de aici luand nastere si mitul Contelui Dracula. Adeseori voievodul Tarii Romanestii Vlad Tepes este asociat cu acest personaj mitic, datorita modalitatii lui de a pedepsii oamenii, insa nu exista dovezi ca acesta sa fii locuit in acest castel.

In prezent, castelul este un muzeu de patru etaje in care se regasesc colectii de mobilier, costume,arme si armuri, Domeniul Bran cuprinzand Parcul Regal cu cele doua lacuri, Casa de ceai si Casa Principesa Ileana.

02 Manastirile pictate din Bucovina

Manastirile pictate din bucovina au fost construite la sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul celui de al XVI-lea, aflate in judetul Suceava.

Acestea sunt in numar de opt, fiind unele dintre cele mai spectaculoase manastiri ortodoxe din Romania : Manstirea Arbore, Manastirea Humor, Manastirea Moldovita, Manastirea Patrauti, Manastirea Probota, Manastirea Suceava, Manastirea Voronet si Manastirea Sucevita.

Manastirile din Nordul Moldovei amintesc de vremurile domnitorului Stefan cel Mare si ale urmasului sau Petru Rares, constituind un adapost pentru locuitori, multe dintre ele avand fortificatii specifice unei cetati.

Arhitectura acestora este impresionanta imbinand elemente gotice, bizantine si regionale, avand un stil moldovenesc specific.Unicitatea lor este data de culorile specifice manastirilor, unde regasim albastrul de Voronet, rosu de Humor, verde de Sucevita si galben de Moldovita. Picturile regasite redau scene istorice si povesti biblice ale pamantului si ale raiului.

In prezent, manastirile pictate fac parte din patrimoniul cultural al UNESCO si reprezenta o adevarata punte intre trecut, prezent si viitor.

03 Trenul cu aburi Mocanita

Trenul cu aburi Mocanita de la Viseu de Sus este ultima cale ferata forestiera cu abur din lume.

Lucrarile la aceasta cale ferata au inceput in anul 1932 si au fost realizate dupa modelul austro-ungar, functionand aproape fara intreruperi.

Calea ferata traverseaza o vale de o salbaticie splendida, de-a lungul raului Vaser, peste podurisi prin tunele , o zona impadurita enorma, unde nu se vor regasi drumuri sau sate, fiind locuita doar de ursi si lupi.

In prezent, sunt 4 locomotive cu abur care functioneaza pe acestea ruta,fiind numite astfel: Elvetia, Cozia, Mariuta si Krauss. O calatorie cu acest tren de epoca dureaza 2 ore pe traseul Viseu de Sus-Statia Paltin.

De la transportul lemnului prin padurile Carpatilor si mijlocul de transport principal al perioadei interbelice, Mocanita a devenit unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Romania, calea ferata folosind-se doar pentru scop turistic.

04 Orasul medieval Sighisoara

Sighisoara este un municipiu in judetului Mures cu o populatie de aproximativ 28.000 de locuitori.

In locul unde se afla in ziua de astazi Sighisoara, in trecut se regasea cetatea dacica Sandava, existand dovezi ca aceasta dateaza inca din anul 100 d.Hr.

Orasul Sighisoara a fost intemeiat de colonisti germani care au fost adusi de catre regele Ungariei din secolul al XIII-lea. Principalul obiectiv turistic al orasului este cetatea medievala aflata pe un deal din mijlocul orasului.Cetatea din Sighisoara a fost construita cu 14 turnuri si 4 bastioane,insa, in prezent, au ramas doar 9 turnuri si 3 bastioane.

In afara de acest punct principal , se mai poate vizita si Biserica Ortodoxa, Biserica din deal care dateaza inca din 1300, Vechiul Cimitir Evanghelic,Turnul cu ceas si multe alte obiective care se pot gasi foarte usor.

La finalul lunii iulie, in fiecare an, orasul Sighisoara gazduieste Festivalul Medieval, festival ce atrage foarte multi turisti din intreaga lume.

05 Transfagarasan

Transfagarasan are o lungime de aproximativ 152 de km , facand legatura intre Muntenia si Transilvania. Traseul incepe din localitataea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara , judetul Sibiu.

Construirea acestuia a inceput in decembrie 1969, fiind un drum cu o singura banda care sa asigure preluarea masei lemnoase a padurilor din Fagarasilor si o ruta de legatura intre sudul si centrul tarii.

Drmul a fost finalizat pe 20 septembrie 1974, ruta alpina avand sa poarte numele presedintelui Romaniei de la aceea vreme , insa prin refuzul acestuia numele rutei a devenit Transfagarasan. Pe parcursul acestui drum se vor regasi numeroase obiective turistice, precum barajul si lacul Vidraru, Balea Lac , Balea Cascada, Cumpana, Valea cu Pesti si noua statiune Molivisu, de asemena si numeroase hoteluri, cabane si pensiuni.

Transfagarasanul este o ruta care a atras foarte multi turisti din intreaga lume datorita peisajelor spectaculoase cat si arhitectura drumului in sine.

06 Salina Turda

Salina Turda este localizata in zona Durgau-Valea-Sarata din Turda. Pentru a ajunge in salina trebuie sa cobori un culoar de scari care te vor ghida catre liftul panoramic, cu care vei cobori pana la o adancime de 42 de metri. Inca din lift se poate observa roata panoramica, inalta de 20 de metri, compusa din 6 gondole, fiecare cu cate 8 locuri.

Pentru a ajunge pe “insula” din Mina Terezia , trebuie sa iei alt lift care te va conduce la scarile de lemn ghidandu-te catre debarcader, aflat la 112 metri adancime, unde vei gasi o cascada de sare si un lac subteran, pe care te poti plimba cu barca.

Salina Turda este dotata cu foarte multe zone de divertisment, cum ar fi: un amfiteatru care gazduieste diferite spectacole, terenuri de sport, bowling, mini-golf, biliard, teren de sport, tenis de masa, dar si un loc de joaca pentru copii cu tobogane si mini-panouri de baschet.

07 Delta Dunarii

Delta Dunarii este un loc spectaculos situata in sud-estul tarii, la granita cu Ucraina. Aceasta este cea mare delta din Europa si a doua din lume, dupa Delta Nilului.

Delta este formata din trei brate: Chilia, Sulina si Sfantu Gheorghe, care se varsa in Marea Neagra,creand un labirint de canale si lacuri. Unul dintre cele mai importante si populare obiective turistice din Delta Dunarii este rezervatia naturala Leteta, fiind cea mai mare padure de nisip din Europa.

In delta sa mai poate descoperi si cetatea medievala Enisala , care dateaza din secolul al XIII-lea si afost construita de genovezi. De asemenea, se mai poate vizita di Muzeul Delta Dunarii din Tulcea, und este prezentata istoria si traditiile regiunii, precum si viata salbatica regasita in zona.

In anul 1991, delta a fost declarata rezervatie a biosferei si a fost inclusa in patrimoniul UNESCO.

08 Castelul Peles

Castelul Peles este situat in Sinaia si a fost construit intre anii 1873 si 1914, fiind o resedinta de vara a regiilor Romaniei.

Castelul Peles dispune de 160 de camere si mai mult de 30 de bai, insa doar o parte dintre acestea sunt permise pentru vizitatori.

Turur de vizitare include cele mai importante camere ale castelului, cum ar fi: Holul de Onoare , alcatuit din 3 etaje, peretii fiind imbracati in lemn de esenta exotica; Apartamentul Imperial ,care este realizat in stil baroc , in cinstea imparatului austro-ungar Franz Joseph; Sala Mare de Arme , o incapere care gazduieste peste 1500 de arme si armuri; Sala de Teatru , amenajata in stil Ludovic al XIV-lea; Sala Florentina , este cunoscuta pentru usile sale din bronz masiv fabricate la Roma si semineul din marmura frumos decorat; Salonul Maur este amenajat in stil oriental, cu carpete otomane, arme si armuri si cu o mica fantana interioara din marmura si Salonul Turcesc este o incapere mica decorata cu carpete otomane si textile din matase, aceasta era folosita ca fumoar de catre domni.

09 Sibiu

Sibiu este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume, din sudul Transilvaniei.

La doar 32 de km distanta de acest oras de afla prima statiune montana din Romana, paltinis, infiintata in 1894.

In Sibiu se pot regasi multe obiective turistice de o vechime de neimaginat, precum: Muzeul Brukenthal care se afla in palatul baronului Samuel von Brukenthal , acesta a fost construit in anii 1777-1787 in stilul baroc tarziu, asemanator cu paletele vieneze; Gradina Zoologica din Sibiu este prima gradina zoologica din Romania, deschisa publicului in anul 1929 in Padurea Dumbrava; Centrul istoric al Sibiul reprezinta cel mai mare ansamblu urban medieval din Romania .

Sibiu este unul dintre cele mai fermecatoare orase din Europa si unul dintre cele mai idilice locuri de vizitat cu o istorie de neegalat.

10 Cazanele Dunarii

Cazanele reprezinta o sectie din defileul Dunarii la trecerea prin Muntii Carpati, avand o lungime de circa 9 km.

Cazanele Dunarii fac parte din Parcul Natural Portile de Fier , care se intind pe o suprafata de aproximativ 115.666 de hectare , fiind unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Romania.

Cei care vor sa admire cat mai mult frumusetile locului pot opta pentru plimbarile cu barca pe Dunare, dar totodata sa descopere si alte obiective turistice din zona, cum ar fi: Chipul lui Decebal, care se regaseste pe malul stang al Dunarii, in golful Mraconia; Tabula Traiana este o placa din marmura care dateza inca din perioada primului razboi dacic; Pestera sau Grota Veterani , la aceste obiective turistice se poate ajunge doar prin apa , fiins situate la o inaltime de circa 70 de metri deasupra apei, cu o lumgime totala de 173 de metri si o latime de 40 de metri; Pestera Ponicova , ofera gaelrii spectaculoase, populate de lilieci si cai de acces pe Dunare sau pe uscat, cu grad de dificultate medie; Muzeul Portile de Fier , este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cazanele Dunarii Portile de Fier.

Pentru iubitorii de alpinism , zona ofera foarte multe trasee prin Muntii Banatului, unul dintre cele mai impresionante trasee fiind cel care te duce in varful Masivului Ciucaru Mare , de unde se poate observa cea mai ingusta portiune a Dunarii.

Oferta

11 Brasov

Brasov este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume din Transilvania, Romania.

Orasul Brasov este bogat in obiective turistice , oricat ai sta in acest oras mereu vei gasi cate ceva nou de vizitat, insa principalele sale atractii sunt: Biserica Neagra care a fost ridicata in centrul orasului in secolul al XIV-lea, fiind un lacas de cult in stil gotic de dimensiuni impresionante , avand aproape 90 de metri lungime pe aproximativ 40 de mteri latime si unde se afla cel mai mare clopot din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa, cantarind 6300 de kilograme; Strada Sforii este cea mai ingusta strada din intreaga Europa, atestata in documente inca din secolul al XVII-lea si are o latime de 1,2 metri si o lungime de 80 de metri; Piata Sfatului, dateza inca din 1520 cand orasul a fost atestat ca targ , unde poti admira Casa Sfatului, construita in anul 1420 si vechea primarie in care astazi se afla Muzeul de Istorie; Cetatuia de Straja , cunoscuta si ca Dealul Cetatii, a fost construita ca punct strategic de aparare a cetatii medievale Brasov , fiind ridicata incepand cu secolul al XV-lea si Tampa care se afla la 995 de metri altitudine, cu 400 de metri deasupra orasului, de unde se poate admira superba panorama a orasului.

Oferta

12 Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor , numit si Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei este cetatea medievala a Hunedoarei , unul din cele mai importante monumete de arhitectura gotica din Romania.

Castelul Corvinilor este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in top 10 destinatii de basm din Europa.

Castelul a fost ridicat in secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara pe o stanca la picioarele careia curge paraul Zlasti. La Castelul Corvinilor pot fi vizitate 6 din cele 8 turnuri , precum Turnul Vechi de poarta, Turnul Alb, Turnul Nou de poarta si cel mai spectacular turn dintre toate este Turnul Buzdugan.

Alte atractii tursitice acre se regasesc in acest castel sunt:Inchisoarea casteluilui, care pastreaza o usa masiva de lemn ; Loggia Matia este considerata cea mai timpurie manifestare,in domeniul arhitecturii, a Renasterii; Camera de Aur ce adaposteste expozitia “Obiecte din colectiile Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara”; Capela care este plasata pe latura estica a castelului, accesul fiind posibil prin scara interioara a Loggiei Matia; Sala Dietei este plasara la etajul Palatului Mare , construita in stil gotic; Terasa de artilerie de unde se poarte observa frumoasa perspectiva spre groapa ursilor, palatul nordic,capela, curtea fantanii, dar si orasul contemporan si ultima tractie este Sala Cavalerilor, unul dintre cele mai interesante spatii laice din Transilvania secolul al XV-lea.

Atractii principale in

Blog

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conectează-te cu

Nu ai cont încă?

Creare cont

Sau conectează-te cu

Ai deja un cont?