Inapoi la Christian Tour

Adresa paginii a fost copiata. Acum puteti sa o partajati pe platforma dumneavoastra preferata

Cate frumuseti incap intre Sibiu si Marginimea Sibiului?

Ce te va incanta in aceasta calatorie Sibiu, fosta Capitala Culturala Europeana, o adevarata bijuterie arhitecturala cu piete largi, muzee de mare valoare si strazi animate Parcul dendrologic de la Simeria, una dintre cele mai valoroase colectii de arbori din Romania Alba Carolina, superba cetate din Alba Iulia despre care tot auzi ca trebuie sa o vezi Cazarea pe ulita, intr-o ambianta prietenoasa, cu excelente mancaruri gatite in casa si aerul autentic al Sibielului Turnul de la Calnic si muzeul pe verticala pe care il adaposteste Muzeul ASTRA, o incursiune in viata satelor de pe toata intinderea Romaniei, cel mai mare muzeu in aer liber din Europa

Program

Ziua 1

Bucuresti – Sibiu – Sibiel (aprox. 310 km)

Plecam de dimineata din Bucuresti si ii tinem tovarasie Oltului, pe pitoreasca sa vale. Ne oprim la Sibiu pentru a privi orasul in ochi si a-l lasa la randu-i sa ne ademenesca. Facem un tur agale prin piatetele sale, Mare, Mica si Huet, trecem peste Podul Minciunilor si gustam poate cea mai apetisanta supa-crema de ardei copti. Privim muntii Cibinului sau crestele Fagarasilor de la inaltimea turnurilor medievale, mai scunde (Turnul Sfatului) sau mai inalte precum cel al Bisericii Evanghelice impozante. Aflam povestea calfelor calatoare si admiram Pasajul Scarilor si zidurile cetatii la final. Nu dupa mult timp, satele Marginimii Sibiului curprind orizontul. Vom fi gazduiti la Sibiel pentru urmatoarele 4 nopti.

Ziua 2

Cisnadioara – Muzeul ASTRA – Rasinari – Paltinis (90 km)

Dupa un mic dejun copios, nu pierdem sansa de a ne inviora urcand relaxat spre cetatea taraneasca a Cisnadioarei, pe urmele cistercienilor ce-au detinut-o la un moment dat. Apoi descoperim la Dumbrava Sibiului, cel mai frumos spatiu expozitional in aer liber si taram cu minuni ale creatiei populare autohtone. Un muzeu fascinant, care trebuie neaparat inclus in lista obiectivelor de vizitat...şi asta nu o spunem noi, ci insuşi Ghidul Verde Michelin, care ofera Muzeului ASTRA 3 stele. Dupa ce am vizitat muzeul luam drumul spre Rasinari, localitate cu state vechi, istorie tulbure, suflet viu romanesc si un festival al branzei si tuicii despre care nu putini vorbesc. Vizitam biserica Sf. Paraschiva, cea cu fresca exterioara, o raritate in zona, aflam legatura Mitropolitului Andrei Saguna cu mica localitate si povestim despre cei ce-au dat Rasinarii lumii ca veste, scriitorul si politicianul Octavian Goga si filosoful, Emil Cioran, ambii nascuti aici. Casele lor, alta poveste! In incheiere oprim la Paltinis, cea mai inalta statiune de ski din tara, unde ne lasam cuceriti de spectaculoasa sosea a concursurilor de raliu si de panorama Sibiului vazuta de la inaltime.

Ziua 3

Geoagiu Bai – Arboretumul Simeria (aprox. 240 km)

Astazi ne propunem sa intoarcem reflectoarele spre Geoagiu Bai, antica Germisara. Aici pasiunea romanilor pentru terme a fost una elaborata si dusa la nivel de arta. Potrivit istoricilor, un detasament al Legiunii a XIII-a Gemina, a cioplit in calcar “instalatia” balneara ale carei vestigii sunt azi o curiozitate rara. Admiram vechile terme (bazinul cu apa care nu ingheata niciodata), tunelul (sapat in anii ’80), banchetele de piatra, precum si reteaua sofisticata, menita sa capteze si dirijeze resursa de apa. Si pentru ca Geoagiu Bai are multe de oferit, nu ratam prilejul unei drumetii cu minim de efort spre Grota Haiducilor si spre Cascada Clocota, cascada termala.

Iar daca baile romane erau accesibile celor bogati, autohtonii daco-geti preferau tamaduirea prin intermediul vechilor lor remedii si retetare bazate pe mixuri de plante, intr-un cadru mai putin sofisticat. Amanuntul acesta ne-a revelat si posibilitatea de a trece portile unui loc pe nedrept uitat, Arboretumul Simeria, (inca) cel mai intins parc dentrologic pe plan national. Povestea lui include un conac, locuit succesiv de nobili maghiari si amenajarea in etape si stiluri peisagistice diferite. Zavoaiele naturale din lunca Muresului s-au dovedit suportul creativ ideal, astfel incat primele specii exotice sunt aclimatizate cu succes prin secolul 18 deja. Vei fi mirat sa afli ca banalul salcam facea in 1860 parte dintre aceste rarisime artefacte!

Ziua 4

Cetatea Alba Carolina, Casa Memoriala Lucian Blaga din Lancram si Cetatea Calnic (aprox. 160 km)

Fie ne relaxam, fie ne rasfatam cu o excursie optionala. Descoperim Cetatea Taraneasca Calnic, nespus de frumoasa, inclusa in patrimoniul UNESCO. Dupa, facem un popas in satul lacrimei lui Blaga, Lancram. Patrundem in casa, dar si in recentul Memorial, vizionar gandit din perspectiva design-ului ambiental. Apoi ne indreptam spre destinatia mult asteptata! Ne asteapta o incursiune in Alba Carolina – cetatea restaurata din Alba Iulia, pusa la patru ace cu ocazia Centenarului. Contemplam Catedrala Incoronarii, Sala si Muzeul Unirii, Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul si Obeliscul inchinat lui Horia, Closca si Crisan, facem traseul portilor monumentale si pe cel al fortificatiilor. Vizitam obiectivele romane ale castrului Apulum, aflam povestea Marchizul de Vauban, geniul militar din spatele fortificatiilor si ne lasam sufletul sa se incarce de istoria orasului.

Ziua 5

Muzeul Brukenthal – Bucuresti (aprox. 280 km)

Ne luam la revedere de la gazde, dar nu si de la program. La Sibiel admiram colectia icoanelor pe sticla si Marul de aur, vizibil ancorat, marturie a industriei ospitalitatii in sat. Apoi oprim la Sibiu inca o data. E timpul pentru o vizita la Palatul Brukenthal, muzeul nascut din pasiunile celebrului sau proprietar, cel mai rafinat edificiu al colectiilor de arta din Ardeal.

Pensiuni Sibiel

Cate frumuseti incap intre Sibiu si Marginimea Sibiului?
Cate frumuseti incap intre Sibiu si Marginimea Sibiului?
Cate frumuseti incap intre Sibiu si Marginimea Sibiului?
Cate frumuseti incap intre Sibiu si Marginimea Sibiului?

Facilitati camere

Camerele ofera televizor si bai moderne cu dus.

Localizare

Pensiunile se gasesc in Sibiel, raspandite intr-o vale pitoreasca, inconjurata de munti, aproape de paduri de pini si arini. Sibielul face parte din zona pastorala Marginimea Sibiului, incununata cu distinctia de „Destinatie Europeana de Excelenta pentru Turism si Gastronomie”. De departe cel mai renumit obiectiv turistic al satului este Muzeul de Icoane pe Sticla, cu cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Transilvania; mii de turisti din lumea intreaga i-au trecut pragul.

• Sibiu, fosta Capitala Culturala Europeana, o adevarata bijuterie arhitecturala cu piete largi, muzee de mare valoare si strazi animate

• Parcul dendrologic de la Simeria, una dintre cele mai valoroase colectii de arbori din Romania

• Alba Carolina, superba cetate din Alba Iulia despre care tot auzi ca trebuie sa o vezi

• Cazarea pe ulita, intr-o ambianta prietenoasa, cu excelente mancaruri gatite in casa si aerul autentic al Sibielului

• Turnul de la Calnic si muzeul pe verticala pe care il adaposteste

• Muzeul ASTRA, o incursiune in viata satelor de pe toata intinderea Romaniei, cel mai mare muzeu in aer liber din Europa

Cetatea Alba Carolina, Casa Memoriala Lucian Blaga din Lancram si Cetatea Calnic: 30 euro/ persoana (biletele de intrare la obiective nu sunt incluse)

Supliment SGL: 30 euro

Reducere a 3-a persoana: 10 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania

Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

Imbarcarea/debarcarea turistilor din microbuz/ autocar se face doar la statiile autorizate de pe traseu.

Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a se afecta structura generala a programului.

Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia optionala este de 20 persoane.

Excursia optionala se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

Tarifele excursiilor optionale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat si ghidajul.

In cazul in care nu este altfel mentionat, excursiile optionale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustari sau mese de pranz.