Inapoi la Christian Tour

Adresa paginii a fost copiata. Acum puteti sa o partajati pe platforma dumneavoastra preferata

Muntii Apuseni, oaza de frumusete autentica

Ce te va incanta in aceasta calatorie Uimitoarele galerii ale pesterilor ascunse in Muntii Padurea Craiului, care iti vor pune la incercare imaginatia Intalnire de suflet cu Iancu pe prispa casei sale memoriale din Arieseni Rosia Montana, locul in care in trecut, oameni sositi din toate colturile lumii in cautarea aurului au creat un patrimoniu poate mai valoros decat aurul insusi Zestrea fosilifera a Dealului cu Melci, unde atingi amprenta unui timp vechi de zeci de milioane de ani Pestera Ursilor, capodopera a naturii, obiectiv unicat atat in Romania cat si in spatiul european Jocul superstitiilor locale, ascultand legenda valvelor sau morojnitelor iesite minerilor in cale Drumetia de neuitat prin Parcul Natural Apuseni

Program

Ziua 1

Bucuresti – Abrud – Vartop (aprox. 480 km)

Pornim dis de dimineata din Bucuresti spre inima Ardealului. Traversam zona Sibiului si ne apropiem de Abrud, oras minier cunoscut atat pentru steampurile sale destinate prelucrarii minereurilor de aur cat si pentru omul tradarii lui Horea. Facem un scurt parcurs in centrului istoric pentru a vizita Biserica Ortodoxa Sfanta Treime. Pe seara ajungem in Parcul Natural Apuseni, in cadrul idilic al satului de vacanta Vartop, unde suntem aşteptaţi la cina.

Ziua 2

Rosia Montana – Casa Avram Iancu – Dealul cu Melci - Cascada Pisoaia (aprox. 150 km)

Profitam de aceasta zi pentru un periplu prelungit prin vestita Rosia Montana. Ne conectam cu povestile si istoria fluctuanta a celei mai vechi localitati miniere din Romania, intrata gratie atuurilor ce-o definesc in atentia patrimoniul UNESCO. Aflam detaliat ce o recomanda intr-un tur ghidat al galeriilor romane si al satului unde atractia filoanelor aurifere s-a dovedit pentru variile valuri exploatatoare de nerezistat. Cei 2000 de ani atestati de la primele tehnici puse in practica si existenta celor peste 100 km de galerii istorice sunt, credem, un argument intrigant. Iar povestea convietuirii aici a 5 culte religioase diferite, un plus captivant. Nu departe, la Arieseni trecem pragul Muzeului Memorial Avram Iancu, pentru a afla mai multe despre viata, crezul si ultima vointa a celui supranumit Craisorul Muntilor. Tot aici avem sansa de a admira suplimentar, in afara casutei vechi de 220 de ani, portul popular, uneltele specifice Tarii Motilor si o serie de vechi scrieri a caror descifrare devine in sine un test de abilitate. Incheiem ziua cu o plimbare la pas, pana spre Cascada Pisoaia si Dealul cu Melci, unul dintre cele mai bogate puncte fosilifere din Romania, unde se gasesc specii de moluste pietrificate, cu o vechime de peste 65 de milioane ani.

Ziua 3

Pestera Meziad – Remetea – Pestera cu Cristale Farcu (aprox. 170 km)

Doua dintre cele mai frumoase pesteri ascunse in Muntii Padurea Craiului ne asteapta spre a le deslusi misterele din galeriile inguste sau dimpotriva, foarte generoase. Meziad, grota cu stalactite si stalagmite intr-atat de spectaculoase e o aparitie aparte si ramane fara indoiala una dintre cele mai intens cercetate. Reputatul speolog Emil Racovita o semnala inca din 1921, cu vreo jumatate de secol inaintea amenajarii si deschiderii sale oficiale. Continuam spre Pestera cu Cristale Farcu. Descoperita intamplator (extragerea bauxitei era la mare cautare), Mina Farcu e singurul loc din tara unde turistii fara vreo pregatire speologica speciala pot admira delicatele cristale naturale. Peretii pesterii sunt decorati aidoma unei sali de gala. Nu incheiem ziua fara un popas la biserica reformata din Remetea. Dincolo de arhitectura gotica datand din secolul al XII-lea, universul interior al acestui lacas se dovedeste a fi unul coplesitor. Pictura murala cu accente bizantine a fost redescoperita si curatata in profunzime, prin interventii succesive de indepartare a straturilor de var.

Ziua 4

Parcul Natural Apuseni – Pestera Ursilor – Muzeul Etnografic La Fluturi (aprox. 140 km)

Excursia optionala de astazi (extracost) e o invitatie spre inima Apusenilor. Ni se propune o drumetie de neuitat din “meniul” careia nu va lipsi suita peisajelor fascinante etaland sate rasfirate, demne de pastrat in amintire. Garantat! Pestera Ursilor, capodopera a naturii, obiectiv unicat atat in Romania cat si in spatiul european, pare un spectacol pus in scena si tot acolo… uitat. O scena supraetajata cu personaje cu tot pietrificata. Numarul impresionant al stalactitelor, stalagmitelor si formatiunilor stancoase care iau forme bizare e intimidant. Incheiem ziua la La Fluturi, muzeu etnografic din Chiscau, care se mandreste cu o colectie privata neasteptat de diversificata.

Ziua 5

Vartop – Tebea – Brad – Bucuresti (aprox. 560 km)

Calatorim spre Tara Zarandului, la Tebea, in cautarea Gorunului lui Horea. Stejarul prin a carui seva s-au conservat 4 secole si ceva, este simbolul luptei pentru libertate si loc al chemarilor pentru dreptate. Panteon al motilor si al emotiilor romanesti reverberate. Un drum al aurului nu poate sfarsi decat in cel mai valoros stabiliment al sau: Muzeul Aurului din Brad. Aici se afla expuse cele mai spectaculoase si valoroase 18 kilograme de aur nativ din lume, reprezentate in piese rare, scoase din adancurile pamantului, nu oricum ci chiar in forma pe care o imbraca fiecare exponat. Cele mai valoroase artefacte, cum sunt soparlele de aur sau coconul au fost estimate la peste 2 milioane de euro, fiecare. Dupa, ne imbarcam pentru plecare. Ajungem in Bucuresti in cursul serii.

Pensiunea Skipass

Muntii Apuseni, oaza de frumusete autentica
Muntii Apuseni, oaza de frumusete autentica
Muntii Apuseni, oaza de frumusete autentica
Muntii Apuseni, oaza de frumusete autentica

Facilitati camere

Camerele dispun de baie proprie cu dus, televiziune prin cablu, incalzire centrala, geamuri panoramice si balcon la fiecare camera.

Localizare

Pensiunea Skipass este situata in satul de vacanta Vartop, din Parcul Natural Apuseni, intr-un cadru natural deosebit, cu o priveliste inconjuratoare splendida. Aerul de munte intens ionizat este extrem de benefic. Ciripitul pasarilor, mirosul de rasina, apa pura, linistea inaltimilor, sunt atat de benefice, incat Parcul Natural Apuseni este considerat factor de sanatate.

• Uimitoarele galerii ale pesterilor ascunse in Muntii Padurea Craiului, care iti vor pune la incercare imaginatia

• Intalnire de suflet cu Iancu pe prispa casei sale memoriale din Arieseni

• Rosia Montana, locul in care in trecut, oameni sositi din toate colturile lumii in cautarea aurului au creat un patrimoniu poate mai valoros decat aurul insusi

• Zestrea fosilifera a Dealului cu Melci, unde atingi amprenta unui timp vechi de zeci de milioane de ani

• Pestera Ursilor, capodopera a naturii, obiectiv unicat atat in Romania cat si in spatiul european

• Jocul superstitiilor locale, ascultand legenda valvelor sau morojnitelor iesite minerilor in cale

• Drumetia de neuitat prin Parcul Natural Apuseni

Drumetie in Parcul Natural Apuseni si Pestera Ursilor: 25 euro/ persoana (biletul la Pestera Ursilor nu este inclus in tarif)

Supliment SGL: 50 euro

Reducere a 3-a persoana: 10 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania

Bucuresti, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Sibiu

Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

Imbarcarea/debarcarea turistilor din microbuz/ autocar se face doar la statiile autorizate de pe traseu.

Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a se afecta structura generala a programului.

Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia optionala este de 20 persoane.

Excursia optionala se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

Tarifele excursiilor optionale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat si ghidajul.

In cazul in care nu este altfel mentionat, excursiile optionale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustari sau mese de pranz.

Pentru traseele din Muntii Apuseni recomandam pelerina de ploaie, incalţaminte adecvata şi o condiţie fizica acceptabila pentru deplasare in zone deluroase, pe drumuri de ţara şi pe poteci montane.

Pentru vizitele in pesteri, unde temperaturile sunt scazute, va rugam sa va echipati corespunzator.

Tariful afisat este pentru loc in camera dubla.

Partajele pot fi onorate. La solicitarea expresa a turistului, cazarea se poate face intr-o camera dubla, care va fi partajata cu un alt turist, ales in mod aleatoriu de agentia de turism, dintre ceilalti turisti care isi exprima aceasta optiune.

Hotelul mentionat in acest program poate fi modificat, in acest caz agentia oferind o alternativa similara.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale.

Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.